4
Υλικά
- 200 γρ κουβερτούρα (σοκολάτα της επιλογής σας)
- 400 ml κρέμα γάλακτος
-
Εκτέλεση
- Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτύπημα κρέμας: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να σχηματίζει μαλακές κορυφές.
- Συνδυασμός: Προσθέστε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα) για να ενσωματωθεί καλά χωρίς να χάσει τον όγκο της.
- Ψύξη: Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγαλύτερο δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να γίνει δροσερό.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μους σοκολάτας κρύα. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά.
- Απολαύστε το δροσερό !