Η τυρόπιτα είναι πράγματι ένα κλασικό ελληνικό έδεσμα που λατρεύουν όλοι, και μπορείτε να την απολαύσετε σε κάθε γεύμα της ημέρας, είτε ως κολατσιό είτε ως δείπνο. Η συνταγή που προτείνουμε με φέτα, μέλι και πασπάλισμα σουσαμιού ακούγεται εξαιρετική και σίγουρα θα ενθουσιάσει όποιον τη δοκιμάσει. Η γλύκα του μελιού σε συνδυασμό με την αλμυρή γεύση της φέτας και το τραγανό σουσάμι δημιουργούν έναν απίθανο συνδυασμό γεύσεων. Είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει το κυριακάτικο τραπέζι με τον καλύτερο τρόπο ή να συνοδέψει ένα ωραίο πρωινό καφέ.
Υλικά
- 500 γρ φέτα
- 6 αυγά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστα (στη Καλαμάτα = Λάμπου)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 20 γρ σουσάμι
- Χαρτί για ψήσιμο, λαδόκολλα
-
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σε 180 βαθμούς.- Σε 1 ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα και ανοίγουμε το φύλλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και μέσα τρίβουμε τη φέτα με το χέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε 1 φλιτζάνι έχουμε το λάδι και 1 πινέλο επάλειψης για τα φύλλα (ή αλείφουμε με το χέρι).
- Αλείφουμε το 1 φύλλο με λάδι και αραδιάσουμε το μείγμα επάνω, περίπου 3-4 κουταλιές να πάει παντού.
- Η γέμιση πάει ανά 2 φύλλα, λάδι μόνο στο πρώτο. Άρα διπλώνουμε 2 φύλλα μαζί.
- Τυλίγουμε σε ρόλο τα φύλλα, τα στρίβουμε λίγο και φτιάχνουμε σαλιγκάρι το πρώτο και το βάζουμε στο ταψί.
- Τα επόμενα τα τυλίγουμε γύρω από το πρώτο μέχρι να τελειώσει το φύλλο με την ίδια διαδικασία όπως το πρώτο.
- Αλείφετε στο τέλος με λίγο λάδι, σουσάμι και το περίσσευμα από το μείγμα όλη την πίτα και την ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάντα κοιτάτε να έχει το επιθυμητό χρώμα, δηλαδή πορτοκαλί!
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με μέλι !!
- Καλή απόλαυση!