3
Αυτή η συνταγή για το δροσερό γλυκό είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και είναι τόσο εύκολη που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Ακολουθούν τα βήματα για την παρασκευή του:
Υλικά:
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. πτι μπερ με κακάο
- 200 ml γάλα φρέσκο (προαιρετικά)
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε την Κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ετοιμάστε τη Σαντιγί: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Φροντίστε να είναι πολύ κρύα πριν την χτυπήσετε για καλύτερο αποτέλεσμα.
- Συνδυάστε τα Υλικά: Ανακατέψτε απαλά τη σαντιγί με το μείγμα τυριού και καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και κάντε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να διατηρηθεί η αφράτη υφή της σαντιγί.
- Συναρμολόγηση: Σε ένα ταψί ή πιάτο σερβιρίσματος, στρώστε μία σειρά πτι μπερ με κακάο. Αν θέλετε, μπορείτε να τα βουτήξετε ελαφρά στο φρέσκο γάλα για να μαλακώσουν λίγο, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
- Προσθέστε τη Κρέμα: Καλύψτε τα πτι μπερ με τη μισή ποσότητα της κρέμας που ετοιμάσατε. Επαναλάβετε με μία δεύτερη σειρά πτι μπερ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Ψύξτε και Σερβίρετε: Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα, για να δέσει καλά και να γίνει πιο δροσερό.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε και να το απολαύσετε δροσερό και γευστικό. Καλή απόλαυση!