4
- 150γρ. φέτα
- 500γρ. ανθότυρο
- 200γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μανούρι
- 4 αβγά
- 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
-
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι.
- Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC.
- Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους.
- Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
- Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
- Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα.
- Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Καλή σας όρεξη!