Αυτή η πατατοσαλάτα είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, πικνίκ και μπάρμπεκιου. Είναι φρέσκια, ελαφριά και γεμάτη γεύση χάρη στα φρέσκα μυρωδικά και το πλούσιο ντρέσινγκ μουστάρδας.
1 κιλό baby πατάτες κομμένες στη μέση, με τη φλούδα τους
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
20 γραμμάρια μαϊντανό, χοντροκομμένο
15 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
Οδηγίες
1. Βράστε τις πατάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλυθούν, περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2. Ενώ οι πατάτες βράζουν, ετοιμάστε το ντρέσινγκ προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
3. Ανακατέψτε τις ζεστές πατάτες με το ντρέσινγκ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο αν οι πατάτες είναι πολύ στεγνές. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν δεν είναι αρκετά όξινο. Σερβίρετε τις πατάτες, ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη !